+1 234 567 8

contact@molti.com

Web Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Logo Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Web Development

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

White Labeling

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

VIEW ALL SERVICES 

Víztisztító berendezés választás – Segédlet

Melyik víztisztító a megfelelő Önnek? – Melyiket válasszam?
A víztisztító berendezés kiválasztása sokak számára problémát jelenthet, mivel rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a piacon. Azonban fontos megérteni, hogy miért is fontos egy ilyen berendezés megléte otthonunkban. Először is, a csapvízben számos szennyező anyag jelen lehet, amelyek potenciális egészségügyi kockázatot jelenthetnek. A víztisztító berendezések segítségével ezek a szennyeződések hatékonyan eltávolíthatóak, így biztonságosabb és egészségesebb vizet fogyaszthatunk. Ez különösen fontos az egészségre érzékeny emberek, kisgyermekes családok, illetve idősebb emberek számára. Ezenkívül a használatuk  ta hozzájárulhat a vízíz javításához. A csapvíz gyakran kellemetlen ízt és szagot hordozhat, ami miatt kevésbé élvezhető a fogyasztása. Eltávolítják ezt az íztelen és szagtalan vízből a klórt és más szennyeződéseket, és friss, tiszta ízű vizet eredményeznek. Ezenkívül sok készülék tartalmaz olyan szűrőket, amelyek káros vegyületeket is képesek eltávolítani, például nehézfémeket vagy vegyszereket. Ezért használata hozzájárulhat az általános egészségi állapot javításához és a hosszabb távú egészség megőrzéséhez.

A víztisztítás eltávolítja vízszűrők segítségével a csapvizet. Válasszon víztisztító készüléket (több lépcsős ro víztisztító, vagy közvetlenül a csapra erősíthető) igényeinek és lehetőségének megfelelően. Sokan azt hiszik, hogy mindengyik víztisztítót érdemes használnia. A vízszűrő berendezések azonban ennél összetettebbek. A készülékek és szűrőbetét technológiák eltérő minőségű víz tisztításra képesek.

Melyik készülék az, ami megszűr a vezetékes csapvízből minden egészségre ártalmas szennyeződést? Olvassa el figyelmesen ezt a bejegyzésemet és így Önnek sem lesz nagy kihívás megtalálni az legjobb minőségű víztisztító készüléket, ami megfelelő az elvárásainak. A választás a víztisztító készülékek között így egyszerű lesz, hiszen magabiztosabban tudja kiválasztani a megfelelő víztisztító berendezését.

Miért van szükség víztisztító berendezésre?

Sokan úgy gondolják, hogy a vezetékes víz fogyasztása teljesen biztonságos és tiszta. Azonban sajnos ez nem mindig igaz. Az ivóvízminőség jelentős változásokon mehet keresztül az idő múlásával, és különböző szennyeződéseket tartalmazhat, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségre. Éppen ezért egyre növekvő szükség van valamilyen vízszűrési eljárás használatára otthoni környezetben.
Az egyik legfontosabb ok, hogy az ivóvízben található szennyeződések ártalmasak lehetnek az egészségre. A csapvíz nagy mennyiségű klórt tartalmazhat, amely hosszú távon káros hatással lehet a szervezetre. Ezenkívül a vezetékes vízben jelen lehetnek nehézfémek, mint például a higany vagy a ólom, amelyek szintén veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre. Víztisztító berendezések segítségével ezeket a káros szennyeződéseket eltávolíthatjuk a vízből, így biztonságosabban fogyaszthatjuk azt.
Egy másik fontos tényező a szükségességében az íz és az illat. Sok embernek problémát okozhat az ivóvíz csapvízben található kellemetlen szaga vagy íze. Ezt a problémát könnyedén megoldhatjuk. Az ilyen berendezések eltávolítják a szerves és a vegyi anyagokat, amelyek felelősek lehetnek az íz és az illat romlásáért. Így garantálhatjuk a friss, tiszta és ízletes vizet.
Emellett gazdaságosak is lehetnek a hosszú távú szempontból. Bár először lehet, hogy drágák, hosszú távon jel entős megtakarítást eredményezhetnek a vízvásárlás költségein.

Az egész háztartás vízszűrő rendszerének meghatározott költségei vannak, mint például a berendezés telepítése és karbantartása, valamint az esetleges szűrők és patrontartályok cseréje. Azonban ezek a költségek hosszú távon jelentősen alacsonyabbak lehetnek, mint a rendszeres palackozott víz vagy az ásványvíz vásárlása. Ezenkívül a víztisztító berendezések kiszűrik a csapvízben lévő szennyeződéseket és vegyi anyagokat, mint például a klórt és a nehézfémeket, így egészségesebb vízforrást biztosítanak. Ez hosszú távon szintén megtakarítást eredményezhet az orvosi költségeken és a betegségeken, amelyeket a szennyezett víz fogyasztása okozhat. Összességében hosszú távon könnyen megtérülhetnek a gazdasági és az egészségügyi előnyök révén.

 

Milyen problémákat old meg a víztisztító berendezés?

Számos problémát old meg az ivóvíz minőségével kapcsolatban. Az egyik legfontosabb probléma, hogy a csapvízben jelen lehetnek különböző szennyeződések, például régebbi csővezeték okozta rozsda vagy más vegyi anyagok maradványai. Ezek a szennyeződések nem csak kellemetlen szagot és ízt okozhatnak az ivóvízben, de akár egészségügyi problémákat is okozhatnak, például bőrkiütések vagy gyomorproblémák formájában. A víztisztító berendezések segítségével ezek a szennyeződések hatékonyan eltávolíthatók a vízből, és így tiszta és egészséges vizet lehet biztosítani a felhasználóknak.
Egy másik gyakori probléma, amit megoldanak, az a klór jelenléte a csapvízben.

A klór elsősorban a víz fertőtlenítésére használatos, de kellemetlen szagot és ízt adhat az ivóvíznek. Emellett hosszú távon a klór jelenléte akár egészségügyi kockázatot is jelenthet, például a légzőrendszer irritálásával vagy a rákkeltő vegyületek képződésével. Képesek kiszűrni a klórt a vízből, így friss és ízletes ivóvizet biztosítva.
Továbbá segítenek csökkenteni a vízben található nehézfémek, például ólom vagy réz mennyiségét. Ezek a nehézfémek a régi csövekből vagy más forrásokból kerülhetnek a vízbe, és ártalmas hatással lehetnek az egészségre. Az ólom például a szervezetben felhalmozódva károsíthatja az idegrendszert, különösen a gyermekeknél. Az ólom mérgező hatása a tanulási képességre és az intelligenciára is negatív hatást gyakorolhat, valamint a fejlődő idegrendszert is károsíthatja. A hosszú távú ólom expozíció emellett számos fizikai és pszichológiai problémát is okozhat, például az agresszió és a szorongás fokozódását, az alacsonyabb IQ-t, a hyperactivityt és a figyelemhiányos zavart. Ezért fontos, hogy megelőző intézkedéseket hozzunk az ólom expozíció minimalizálása érdekében, például ólommentes festékeket használjunk, és rendszeresen ellenőrizzük a háztartási tárgyak ólomtartalmát.

 

Milyen típusok vannak?

A víztisztító berendezé kiválasztása komoly döntést igényel, hiszen az otthonunkban fogyasztott ivóvíz minősége nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében. A víztisztító berendezések rengeteg különböző típussal rendelkeznek, amelyek közül választani tudunk az igényeink és az otthonunk sajátosságai alapján.A legnépszerűbb típusok közé tartozik a fordított ozmózis rendszer, a víztisztító kancsó és a szénszűrős rendszer.

 • A fordított ozmózis víztisztító berendezés legfejlettebb típusai közé tartozik.
  Ez a rendszer elvezeti a víztől a szennyeződéseket, a különböző kemikáliákat és a baktériumokat, miközben megőrzi a víz ásványi anyagait és ízét. A fordított ozmózis rendszer megfordítja a természetes folyamatot, amely során a víz már az emberi szervezetnek megfelelő minőségűvé válik. Ez egy nagyon hatékony és magas minőségű víztisztító rendszer, amely biztosítja a kiváló minőségű vizet mindennapi használatra.
  Ezek a víztisztítók a mosogató alá vannak beszerelve és saját tiszta víz csapocskával rendelkezik (mosogató tálcába van befúrva) és ezek keresztül lehet csapolni a tisztított vizet.
  Az ozmózis technológia költségét növelheti, ha közvetlen átfolyású kivitel -t alkalamazunk és nem tartály segítségével tároljuk el az előállított tiszta vizet.
 • Egyszerű, aktívszenes vízszűrő. (beépíthető, vagy csapra szerelhető)
  A szénszűrős rendszer az egyik legegyszerűbb és leggyakrabban használt technika. A szén, vagy aktívszén, a rendszerben található, ami nagy felületű és porózus szerkezetű anyag. Ezek a pórusok meg tudják kötni a szennyezőanyagokat, mint például a szerves vegyületek, az ízek és szagok, a nehézfémek és a klór. Vezetékes csap vízre sokszor elégséges ez a víztisztító készülék.
  A szénszűrés során a víz vagy levegő átjut a szénrétegen, és a szennyezőanyagok a pórusokban maradnak meg. A nagy felületű aktívszénnek köszönhetően nagy mennyiségű szennyezőanyagot képes kiszűrni, ami növeli a szűrés hatékonyságát.
  Ez a szűrési technika különösen hatékony a szerves vegyületek eltávolítására, mint például a klór, a benzol vagy a triklór-etilén. Ezért gyakran alkalmazzák a vízvezeték-rendszerekben a klór eltávolítására, valamint a víz és a levegő ízének és szagának javítására.
  Azonban fontos megjegyezni, hogy a szénszűrés nem képes kiszűrni minden típusú szennyezőanyagot, például a mikroorganizmusokat vagy a nehézfémeket. Ezért fontos más módszerekkel kombinálni a szénszűrő rendszert, hogy teljes védelmet nyújtson a szennyezőanyagokkal szemben.
 • A vízszűrő kancsó az egyik legkönnyebb és legkényelmesebb típusú. Ez a kancsóba épített szűrővel tisztítja meg a vizet a szennyeződésektől és a klóról. Ez a rendszer kényelmes megoldást nyújt azoknak, akik gyorsan szeretnének tiszta vizet fogyasztani. Az ilyen típusú víztisztító kancsó általában olcsóbb, mint más típusú berendezések, és könnyen beszerezhető a boltokban vagy az interneten.

Természetesen ezek a felsorolt vízkezelő tipusok csak a napjainkban elterjedt fajták. Ezen kívűl még jellemző az UV-C kezelés és az ultra/nano szűrés is, amiket elsősorban ismeretlen eredetű vízforrások és ipari vízkezelési kapacítások esetében érdemes figyelembe venni. A fen felsorolt vízkezelési eljárások bőven kielégíthetik a lakossági ivóvíztisztítás iránt érdeklődőket.

Hogyan kell kiválasztani? – segédlet

A víztisztító berendezés kiválasztása komoly felelősség, hiszen aminőségi ivóvíz alapvető fontosságú az egészség és a jólét szempontjából. Sokféle típusú és márkájú termék közül lehet választani, ami még nehezebbé teszi a döntést. Azonban néhány szempont figyelembevétele segíthet a megfelelő berendezés kiválasztásában.

 1. Fontos megkérdezni magunktól, hogy milyen problémát szeretnénk megoldani a víztisztító berendezéssel. Vannak olyan berendezések, amelyek a klórt és más vegyi anyagokat szűrik ki, míg mások egyszerre többféle szennyeződést is eltávolítanak. Ha tudjuk, hogy milyen szennyeződések vannak jelen a vízben, akkor könnyebb lesz megtalálni a megfelelő típusú berendezést.
 2. Másodszor, érdemes alaposan megismerni a rendelkezésre álló típusokat és működésüket. Néhány népszerű típus közé tartozik a fordított ozmózisos rendszer, az aktívszén szűrés. Minden típusnak megvannak a saját előnyei és korlátai, ezért érdemes alaposan utánajárni, hogy melyik típus felel meg leginkább az igényeinknek.
 3. Harmadszor, érdemes megfontolni az árát és fenntartási költségeit. Vannak olyan berendezések, amelyeknek magasabb a bekerülési költsége, de hosszú távon olcsóbbak a fenntartása. Más berendezések olcsóbbak lehetnek az elején, de hosszú távon magasabb költséget jelenthetnek a karbantartásuk, valamint lehetséges , hogy nem képesek az elvárt víztisztítási minőséget.

Az előállított tiszta víz nem egy egyszerű ioncserélő vízlágyítás (kalcium és magnézium -ot vonja ki a vízből), hanem hatékony vízszűrés ami képes előállítani aktív szén, vagy fordított ozmózis rendszerű víztisztítók segítségével. Tudni érdemes, hogy víztisztító berendezést tehát tisztított víz előállítására (csapvíz szűrésére) alkalamaznak. A vízlágyító pedig az egész háztartás vizét teszik ioncserélő gyanta segítségével lágyabbá.

Az ivóvíztisztító ár és a karbantartás költségei

Az ivóvíztisztító berendezések egyre népszerűbbek a háztartásokban, mivel segítenek biztosítani a tiszta és egészséges ivóvizet. Azonban sokan aggódnak az ivóvíztisztító ára és a karbantartás költségei miatt. Az ivóvíztisztítók ára nagyban változhat attól függően, hogy milyen típusú és milyen funkciókkal rendelkező berendezést választunk. A legtöbb otthoni doboz, csináld-magad ivóvíztisztító ára általában 50000 és 200000 Forint között van, de vannak drágább és olcsóbb lehetőségek is. A karbantartás költségei a berendezéstől függenek, de általában tartalmazzák a szűrők cseréjét és a rendszer rendszeres tisztítását. Ez havonta vagy évente, valamint a víztisztító típusától függően változhat. A szűrők cseréje általában évente történik, és átlagosan 20000 és 60000 Forint közöttt érték lehet. A rendszeres tisztítás és karbantartás ára nehéz pontosan meghatározható, mivel a víztisztító típusától és a tisztítás gyakoriságától függ. Van, ahol csak pár ezer forintot kell költeni havonta, míg máshol akár 100000 forintot is elkölthetünk évente. Fontos tudni, hogy az ivóvíztisztító berendezések hosszú távon megtérülhetnek, mivel a tiszta ivóvíz segíthet megszabadulni a palackozott víz költségeitől.
Az ivóvíztisztító berendezések ára és a karbantartás költségei mellett fontos szempont a hatékonyság és a minőség. A magasabb árkategóriába tartozó berendezések általában képesek hatékonyabban tisztítani a vizet és jobb minőséget biztosíthatnak.

A konyhai víztisztító ár függ még a következő tényezőktől is:

 • szűrési lépések száma és mérete
 • elektronika alkalamazása (érzékelés, vezérlés, vízszivárgás biztosítás)
 • víznyomás rásegítés
 • szűrési kapacítás (emelt GPD szám az ozmózis membrán esetében)
 • egyedi összekészítés
 • szerelhető víztisztító
 • szűrt víz minősége
 • szakszerű beszerelés
 • folyamatos garancia megléte
 • optimalizáltság és hatékonyság rendszerszinten
 • háttértámogatás a felhasználónak (kiszálló technikus és szerviz szolgálatatások)
 • karbantartási háttér biztonsága
 • szűrőbetétek ára
 • mennyire kompakt
 • vizek tisztítására a berendezésben milyen eljárások vannak (ozmózis technológiával,
 • stb…

Ebből is látszik, hogy egy víztisztító rendszer ára sok mindentől függ. Ha a legkedvezőbb áron szeretne vásárolni, akkor érdemes valamelyik víztisztító webáruházból rendelni egy „csináld-magad” dobozos vízszűrőt. Ebben az esetben rizikót jelenthet a beszerelés minősége és a folyamatos szakszerű karbantartás hiánya. Valamint ugyan rendelkeznek bizony ideig garanciával ezek a berendezések, de a le/felszerelés és szervízbe juttatás további problémákat jelenthet a laikus felhasználók számára. Ez pedig bizonyára sok esetben csalódodttsághoz vezethet, hiszen összeségében sok macerát és plusz költséget okoz.
Tehát nem érdemes csak az árat nézni víztisztító vásárlás esetén, hiszen ha valaóban megfelelő minőséget szeretne otthonában, akkor érdemes kényelmes és biztonságos háttérszolgáltatást nyujtó céggel dolgozni.

 

Tags:

viztisztitovalasztas

You May Also Like